telefon 0762111123

Oferta Pachete Parastas dupa Inmormantare

Din traditia veche si generala a bisericii ortodoxe, se face pomenirea mortilor prin slujbe cu rugaciuni la următoarele termene sau soroace: ziua a treia (care corespunde de obicei cu ziua inmormantarii), ziua a noua, la douzecisiuna de zile si ziua a patruzecea dupa moarte; la trei, la sase, la noua, la doisprezece luni dupa moarte; apoi, în fiecare an în ziua mortii, pana la împlinirea a sapte ani de la moarte. Toate soroacele de pomenire a mortilor incep a se calcula din momentul mortii si nu de la inmormantare, caci din momentul mortii sufletul intra in grija lui Dumnezeu care randuiește judecata particulara.

Va reamintim cele mai importante produse pentru parastas:

COLIVA: este o ofranda adusa decredinciosi la Biserica spre fintire, este elementul principal absolut necesar pentru pomenirea mortilor. Pentru ca respectam traditia, arpacasul se trece de noua ori prin apa si se lasa la fiert pana cand a inflorit bobul. Folosim cea mai buna nuca, lamaie, portocala, scortisoara si miere naturala, pentru realizarea celor mai gustoase colive, asa cum ne-au invatat bunicii nostri.

COLACUL(prescura): este facuta din faina alba de grau curat, apa naturala de izvor, dospita, bine coapta dar nu arsa, cu model conform traditiei. Prescura este material principal care se duce la Biserica  unde se foloseste de preot inainte de Sfanta Liturghie.

VINUL: simbol al sangelui care curge prin venele trupului omenesc, se foloseste la “Vesnica Pomenire” sfantind coliva.

PACHETELE ALIMENTARE: pominete sau praznice sunt acele pachete alimentare care se fac si se impart pentru cinstirea si pomenirea mortilor. Din Cartea Sfanta aducem aminte urmatorul citat: “Noi ii poftim pe saraci si nevoiasi la ospat” pentru odihna suflwtului celui adormit si mireasma bine placuta lui Dumnezeu.

 

Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)
divider
PENTRU CONSILIERE SI INTERVENTII FUNERARE RAPIDE
APELATI NUMARUL NOSTRU DISPONIBIL NON-STOP
Pentru mai multe informatii ne puteti scrie un email la adresa: suport@funerare.ro.
Registru de
condoleante